Ungdomar och industri

Idag saknar många unga en bild av vad svensk industri innebär. Både när det gäller miljö men också när det kommer till olika yrkesroller och arbetsuppgifter. Detta resulterar i att allt för få ungdomar väljer svensk industri för sin framtida karriär.

Du som väljer industribranschen som din plattform väljer att vara med och förändra världen och göra den bättre. Det är här nya lösningar produceras och blir verklighet utifrån det som från början skapats i någons fantasi.

Vårt arbete för förändring

SKTC arrangerar årligen skoltävlingar i CNC-svarvning för ungdomar som går det Industritekniska programmet på gymnasiet. Finalen går av stapeln, live under Elmia Subcontractor. Här möter branschen de vassaste unga talangerna som Sverige har att erbjuda.

Att använda tävlingar för att öka attraktiviteten för ett specifikt yrke eller bransch används av många olika organisationer. Vi arbetar tillsammans med Teknikföretagen, Industriarbetsgivarna och IF Metall i ett gemensamt projekt för att kvalitetssäkra och utveckla tävlingar i flera industriyrken. Detta gör vi tillsammans eftersom rätt kompetens är avgörande för svensk industris konkurrenskraft.

Vill ni vara med?

Redan idag är det många företag väljer att vara med i detta viktiga, roliga och stimulerande arbete för och med ungdomar. Ser ni er själva som en del i det här samarbetet, kontakta Ulrika Elmersson, ulrika@sktc.se, 070-978 25 59.

Vi gör Ungdoms-SM möjligt